Førstehjelp for single

Det ikke alltid like lett å være singel: Å være tredje hjulet på kino, holde ut gjennom noen pinlige stevnemøter, og å stå ansvarlig når venner og familie i velmenende mening spør om du har møtt noen «spesielle» ennå.

Selv om det er nok av ukomfortable situasjoner og lørdagskvelder på sofaen i pysjen, trenger ikke singeltiden å være den tiden i livet ditt som du så vidt holder ut. Her er noe du kan gjøre for å leve livet til det fulle i tiden som singel:

Illustrasjonsbilde: Jo Yngve Svensen

1. Oppdag verden Reis. Dra på biltur. En dag kan du ikke spontant pakke sekken og reise, fordi du har en familie. Derfor; besøk ukjente destinasjoner, ta med venner, knips noen bilder, se nye ting, prøv ut noe som skremmer deg, bruk tid med menneske fra andre kulturer, og fyll opp journalen din med historier.

2. Ikke fyll deg selv med romantiske videoer og bøker Ingenting er som å bli slukt inn i en annens kjæresteliv, som gir mat til ditt eget savn og følelsen av ensomhet. Det er ikke sikkert det er romantiske filmer som mater deg. Det kan være en type musikk, nettsider, eller spesielle steder og miljøer. Vær snill med deg selv, og hold deg borte fra det som gjør det mer vanskelig å være singel.

3. Gjør noe som gir deg liv Skriv, tegn, mal, tren, lag mat, spill landhockey, programmer datamaskiner – samme hva som må til for å få tiden til å fly og gjør deg glad for at du er til! Ekteskapet er en vakker drøm, men det er ikke den eneste. Prøv ut andre interesser. Du kan til og med ta noen risikoer som det er vanskelig å ta med ektemake og barn. Hva med å starte en forretning?

4. Ta på finstasen Damer, ta på en kjole, noen søte sko, og litt leppestift. Mannfolk, dette gjelder ikke bare jentene. Ta en dusj, barber bort stubbene og finn fram ditt flotteste antrekk. Når du er singel, kan apati noen ganger komme snikende på deg, fordi du ikke har «hatt noe på gang» på lenge. Du vil heller sitte på sofaen og se på såpeoperaer, enn å gå ut av huset. Å gjøre seg klar, bruke tid og krefter på ditt eget utseende, viser at du setter pris på deg selv, og et eventuelt forhold du går inn i i fremtiden.

5. Vær vennlig mot venner i forskjellige sesonger Feir sammen med de nyforlovede. Kjøp presanger til babyene som popper opp. Ikke avslutt relasjoner bare på grunn av at dere befinner dere i forskjellige sesonger. En dag, når det er din tur, vil du være sjeleglad for at dine nærmeste feirer med deg.

6. Vær sammen med familier De som er lykkelig gift har en brønn av visdom som du kan øse fra. Still spørsmål, lek med barna, og observer hvordan de behandler hverandre. Hva gir dem glede, og hva er utfordrende? De har stått i dine sko, og du kommer sannsynligvis til å stå i deres en dag. La dem derfor gi deg sunne forventninger til ekteskapet og familielivet.

7. Bli ordentlig god på å ha det gøy Lær deg å bli en mester i å nyte øyeblikkene og tiden du er i akkurat nå. Det kommer alltid til å være noe å bekymre seg for, eller et følt behov for ett eller annet. Bli god på å nyte livet her og nå, så vil du også bli i stand til å gjøre det senere. Akkurat nå er et unikt øyeblikk, og du kommer aldri til å få det tilbake. Ikke gå glipp av det.

8. Innse at problemer ikke forsvinner når du blir gift Gift eller singel, du kommer fremdeles til å være deg. Alle dine problemer, avhengigheter og dårlige vaner, kommer til å følge deg. Om du strever med renhet eller seksualitet, finn ut av det nå. Bryt deg fri nå. Grunnen til at Gud gav deg sexdrifter før du er gift, er fordi han vet du blir nødt til å takle de samme driftene når du blir gift.

9. Vær sammen med Jesus Dette er den eneste tiden i livet ditt der Jesus kan få masser av din tid. En dag kommer du kanskje til å være oppe hele natten med en gråtende baby og springe rundt for å få barna på skolen og andre aktiviteter. Du kommer ikke til å ha tid til en dusj, eller få alenetid nok til å sette deg ned med bibel og kaffe. Bli rotfestet i hans kjærlighet nå. Skriv hans ord på hjertet ditt, slik at det bor i deg når travlere tider kommer.

10. La Gud fortelle deg hvem du er Du er ikke vakker fordi gutter sier du er det. Du er vakker fordi Gud sier det. Du er ikke en kjekk ung mann fordi alle damene digger deg. Du er en mann fordi Gud sier det. Få din identitet fra ham, fordi han kjenner deg, han skapte deg, og hans kjærlighet til deg er konstant. Den er ulik menneskers skiftende meninger.

Det finnes flere enn disse punktene som hjelper deg å få mest mulig ut av singeltiden. Finn ut hva som funker for deg. Det viktigste er å huske at det ikke er noen deler av livet du bare skal overleve. Gud lar oss bruke hver del av livet til å vokse, og forberede oss til utrolige ting som han har for oss. Jag etter fullstendig frihet og et liv i overflod, ikke bare i denne sesongen, men i hver eneste en. Hentet fra http://moralrevolution.com/10-ways-to-not-hate-being-single/ (Artikkelen er hentet fra Mot Målet #2 2016)

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg