Ta et steg


For de som går med et kall eller en drøm om å reise ut i misjon, har ekteparet Bagaas et enkelt råd: «bare ta et steg!» De er selv akkurat ferdig med misjonsskolen på UIO Grimerud.

Med fast jobb, som henholdsvis sykepleier og elektriker, tok Helga Irene (28) og Andreas Bagaas (25) fra Bergen et valg om å gjøre noe med de drømmene de hadde båret på siden de begge var unge. Etter studier og noen år i jobb, kjente de på en rastløshet. «Vi ville ikke gro fast», sier Helga Irene. «Vi blir så fort vant med et A4-liv og det som er komfortabelt. Så vi visste at tiden var kommet for å bryte opp», fortsetter hun.

I august tok de derfor ulønnet permisjon fra sine jobber, og begynte på School of Mission på Grimerud Gård.

Treffer lærere med levd liv

Ungdom i Oppdrag har flere ulike misjonsforberedende skoler. Noen har et spesielt fokus, som kirkeplanting blant muslimer, Kina-fokus eller pionerarbeid i Europa. I følge Ivar Magnestad*, som leder misjonsavdelingen og misjonsskolen på UIO Grimerud, er en slik skole en nøkkel til å lykkes ute i tjeneste.

«Gjennom en misjonsskole i UIO møter du mennesker som har levd det de underviser», sier han. «De har dyrekjøpte erfaringer og formidler strategier som fungere i praksis». Han trekker også frem fordelen av å være i et miljø der folk har tro på en.

«På et UIO-senter med et pulserende misjonsmiljø, vil du lett modnes og forberedes på videre tjeneste».

Fått verktøy

Ekteparet Bagaas kjenner seg igjen i den beskrivelsen. De har etter sin DTS vært stra-tegiske i valg av utdannelse og har reist på flere korte misjonsturer.

«Men vi trengte flere verktøy i verktøysbelte før utreise», sier Andreas. De har begge fått et nytt og større bildet av hva misjon er.

«Det er ikke lenger noe fjernt, men det handler om å disippelgjøre mennesker, med Jesus som forbildet», fortsetter Helga Irene. Et sentralt tema på skolen har vårt å forstå forskjellen på «addisjon» og «multiplikasjon» i misjonsarbeid. Fokus har vært å lære hvordan man kan se bevegelser av mennesker bli etterfølgere av Jesus, ikke bare enkeltpersoner her og der.

Fulltidstjeneste

Andre høydepunkter for Helga Irene og Andreas, har vært forståelsen om at det ikke bare er misjonærer som reiser ut som kan være i fulltidstjeneste for Gud. «Vi kan alle disippelgjøre mennesker der vi er og vi trenger å se alle muligheten vi har rundt oss.» De trekker også frem viktigheten av bønn i misjonsarbeidet.

Nye steg

Om noen måneder venter Bagaas sitt første barn, så de reiser derfor nå tilbake til Bergen for en periode. «For oss er å få barn en del av kallet, ikke et hinder» sier Helga Irene. Der vil de engasjere seg i Disippel Bergen og bruke flere av verktøyene de har lært for å nå ut til mennesker fra andre kulturer som bor i Bergen. Neste sommer en planen å reise på en «speidetur» til ett land i Asia. «Vi vil fortsette å ta flere steg ut, selv om vi nå ikke vet alle detaljer rundt dette», sier Andreas. Drømmen om å være i langtids-misjon i Asia har denne høsten blitt flere steg nærmere virkeligheten.

*Ivar Magnestad er pseudonym

Helga Irene og Andreas råd til de som «vil bli misjonær»:

 • Gå så langt du ser nå. Tør å ta noen nye skritt! Begynn vandringen!

 • Del dine drømmer og kall med en venn. De kan holde deg ansvarlig.

 • Ta en misjonsskole. Livet som misjonær er ikke bare lett. Så forbered deg og sørg for at du er utrustet til tjeneste.

 • Bygg nettverk. Både med fremtidig sende-organisasjon og menighet, men også med mennesker som er i misjon. Deres historier vil prege deg og hjelpe deg til å holde hjertet varmt.

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg