Her er jeg. send Meg!

En venn sa en gang til meg: «Det er ikke hørt om en mann som med oppriktighet har bedt bønnen fra Jesaja 6,8, og livet hans ikke ble snudd på hodet». Den uttalelsen kan jeg også skrive under på, for det var slik jeg ble misjonær. Da hørte jeg Herrens røst som sa: «Hvem skal jeg sende, og hvem vil gå for oss?» Da sa jeg: «Se, her er jeg. Send meg.» (Jesaja 6,8)

Foto: YWAM Medical Ships - Australia

Drømte om noe stort Helt siden jeg var barn har jeg drømt om å få være en del av noe stort. Slik som i filmer eller kjente historiske begivenheter. Men drømmene mine handlet mest om meg selv, og mine egne opplevelser, noe som kan minne om Luk 12,34: «For hvor deres skatt er, der vil også deres hjerte være.» I mitt hjerte var jeg selv størst. Drømmen om noe stort ledet meg mange veier ettersom jeg ble eldre. Jeg gikk maritim høyskole, jobbet på fars fiskebåt, gikk et år på BI, forsøkte karriere i militæret og forsøkte også et masterstudie. Det ble noen seiere, noen tap, men aldri fred i hjertet. 
 Gud har en plan for meg Mitt forhold til Gud gikk opp og ned i denne tiden, men gjennom utfordringer vokste bønnelivet. Her var det jeg møtte Gud. Jeg kan ikke forklare det, men min tro på Guds kjærlighet til meg vokste. Under et formiddagsmøte hjemme skjønte jeg det. Gud har en plan for meg. Ikke før jeg hengir meg til den finner jeg fred.

Jeg gikk derfor til forbønn og ba til Herren; ”Jeg vil leve din plan for mitt liv, samme hva det er og samme hvor det er. Jeg stoler på deg, og jeg legger ned mine egne drømmer for deg.” Fra dette øyeblikket fant jeg fred, og fokuset i hjertet var flyttet fra meg til ham. Uansett hvor livet ledet fra den dag av hadde jeg alltid ro, for Gud hadde nå kontrollen. Månedene som fulgte ble en begivenhetsrik tid. Lære om Mesteren En stor forskjell var at fokuset mitt var endret fra å være på meg selv, til å være på Herren. Jeg tenkte: skal jeg ta innover meg denne planen, må jeg begynne å lære om Mesteren. Så jeg var ganske sulten på input både om og fra Herren. Plutselig fristet det å åpne Bibelen. Jeg fant også stor glede i å høre på podcaster fra amerikanske pastorer som Judah Smith fra City Church i Seattle. Gjennom hans taler ble jeg fornyet og lærte mye om Guds hjerte for meg og andre mennesker. I hjertet mitt fant jeg også mer og mer omsorg for andre. «Seier på Guds måte» Så kom UIO inn i livet mitt. Det hele startet med at moren min sendte meg på jobb på havet med en bok av UIOs grunnlegger Loren Cunningham. Den het «Seier på Guds måte». Timingen var perfekt, for jeg hadde akkurat lagt ned livet mitt for Gud og var svært sulten på å høre fra ham. Og boken traff meg rett i hjertet. Jeg lærte mye om Gud, men mest av alt var det utrolig å lære om livet til Loren. For han hadde gjort som meg og lagt ned alt for å følge Guds plan, og Gud ledet han på en fantastisk reise. Jeg lærte mer om UIO, og om historien de har med barmhjertighets-skip rundt om i verden. Her er det noe, tenkte jeg. Grunnleggeren hadde lagt ned livet slik som meg, og i tillegg har de skip - som styrmann er det jo det jeg kan best. Så jeg googlet ”YWAM Ships” og fant YWAM Medical Ships - Australia sin tjeneste i Papua Ny-Guinea. Det så ganske interessant ut, men det som også ble interessant var spørsmålet; er dette virkelig deg Gud? Vil du jeg skal dra og hjelpe disse menneskene? Skipet «Pacific Link» De neste ukene leste jeg det jeg kunne komme over av Loren Cunningham, og alt var til stor oppbyggelse. Jeg ba stadig til Gud om å sende engler eller lignende for å gi meg en bekreftelse på at jeg skulle dra. Men ingenting skjedde. Til slutt tok jeg steget selv, og sendte en e-post til skipstjenesten. Tanken var at om jeg fikk et konkret svar skulle jeg fortsette å vurdere saken. Fikk jeg et automatisk svar, eller anmodning om å avvente, ville jeg legge det fra meg. To dager senere var jeg invitert til å være med på utsending med skipet ”Pacific Link” fra august til oktober (2014). 

Jeg så tilbake på hvordan dette hadde kommet inn i livet mitt, og frem mot hvordan alt lå til rette, og bestemte meg for å dra. Den kvelden jeg tok beslutningen, fikk jeg fred i hjertet. 
 Papua Ny-Guinea
 Opplevelsen i Papua Ny-Guinea var enorm. Å være på frontlinjen til Guds rike var fantastisk. Jeg opplevde at alle mine evner og gaver var i bruk. Jeg stortrivdes i team der vi sammen søkte Guds ledelse i utfordringene. Å få forandre andre sine liv med helsehjelp var utrolig givende, men jeg skjønte etter hvert at skipet ikke bare forandret pasientenes liv, for nå var også mitt eget liv snudd på hodet. 

Når jeg kom hjem var opplevelsen jeg hadde lagt bak meg, for unik til å bare forlate. DTS med utsending til skipet i Papua Ny-Guinea ble et naturlig neste steg, og Gud ledet meg inn i en fulltidsrolle som misjonær og styrmann på UIOs legeskip i Papua Ny-Guinea. Hjelper tusenvis av mennesker I dag tjener jeg på et skip som er fire ganger så stort som det jeg mønstret på i 2014. Vi hjelper tusenvis av mennesker hver uke, og forandrer livene til alle som er med. Gud har gitt meg tilbake min barndomsdrøm, jeg er en del av noe stort. Men nå deler jeg drømmen med Gud. Jeg tror Gud leter verden rundt etter noen som vil si «ja» uten «men». Uansett hvordan fortiden ser ut, legger han håpefulle planer fulle av godhet, men også fulle av oppfylte barndomsdrømmer. Hvilke av dine drømmer er også Gud sine drømmer? (Artikkelen er hentet fra Mot Målet #2 2016)

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg