Fotball + Jesus = Sant

Barn og ungdommer fikk høre internasjonale toppspillere dele om troen sin på Jesus, da Ungdom i Oppdrag arrangerte fotballturnering i Skien.

Fernando de Ornelas har spilt for fotballklubber som Celtic, Crystal Palace og Odd. Han har og 30 kamper for Venezuela. I dag er han pastor i Pinsemenigheten Betania på Stathelle. Helt siden han la opp som fotballspiller i 2009, har han ønsket å bruke fotball som et verktøy til å kunne presentere evangeliet til mennesker som ikke tror på Jesus. I februar arrangerte Ungdom i Oppdrag og Fernando en fotballturnering i Skien.

Mulighet til å dele tro

«Fotball er en fin mulighet til å spre glede, men det gir også en mulighet til å snakke om tro. Når folk spør hvorfor vi gjør dette, kan vi gi det som er det viktigste i livet vårt, nemlig troen på Jesus», forteller de Ornelas engasjert.

120 deltagere var med på turneringen som var delt inn i tre årsklasser fra ungdomsskolealder og oppover. Etter turneringen var det pizzabankett hvor flere internasjonale toppspillere delte om sine opp- og nedturer som fotballspillere og om troen sin på Jesus. Steffen Hagen (kaptein for Odd), Snorre Krogsgård (tidligere Odd og Halmstad) og brasilianskfødte Cacau, med 263 kamper for Stuttgart og bronsevinner i Fotball-VM i 2010, var stjernene som deltok. Cacau kom til Skien fordi han er mangeårig venn med Fernando, men også fordi han har mye av det samme hjertet som ham.

Mer enn fotball

«Jeg håper at barna som er her og hører på, kan lære at livet er mer enn bare fotball og materielle goder. Gjennom skuffelser i livet kan vi lære at Gud er med oss i alle ting. Det er mer i livet enn bare fotball», sier Cacau.

Cacau opplevde at turneringen var godt organisert og at barna spilte med mye glede. Han synes det er veldig fint at kristne arrangerer fotballturnering.

«Det er noe av det beste du kan gjøre. Fotballen samler mennesker rundt noe de liker. Og så kan du bruke anledningen til å komme med et viktig budskap som kan hjelpe dem i livet.»

God stemning

Martin Kristiansen (14) var blant deltakerne. Laget hans ble tapende finalist i sin klasse. Han er ikke kristen selv, men synes det allikevel var veldig interessant og fint å høre på fotballstjernene dele fra livet sitt. Selve turneringen var også en positiv opplevelse.

«Jeg synes det var gøy å spille, og det var en god stemning gjennom hele turneringen», sier han.

Med Isak Eikeland (16) sitt lag gikk det ikke like bra. Det ble kun én seier, men han synes likevel det var morsomt å være med på turneringen. Han likte også godt å høre på stjernene dele.

«Det var fint å høre eksempler fra livene deres, og hvordan de har opplevd Jesus.»

Lav terskel

Kaptein på Odd, Steffen Hagen, var også tilstede på turneringen. Etter kampene var han med og gi tilbakemelding til spillerne i den yngste klassen.

«Det er viktig å ha en lav terskel for å spre Jesu ord. Det er veldig bra at man ikke må gå gjennom den skumle, ukjente kirkedøra for å høre om Jesus. Jeg håper de som er her får en positiv opplevelse, og at de kan se at man kan ha det masse gøy gjennom noe som er arrangert av kirka», sier Hagen.

De Ornelas forteller om veldig gode tilbakemeldinger fra foreldrene og håper at dette kan bli et årlig arrangement.

Tags:

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg