Nye ledere for Hjertefokus


I januar fikk Hjertefokus et nytt lederteam, bestående av Hans-Erik og Jorun Berling og Marit Opøien. Vi har pratet med ekteparet Berling.

Hans Erik (33) og Jorun Berling (31) bor sammen med datteren Oline (1) i Vestby. Politimannen Hans Erik kommer opprinnelig fra Trøndelag, hvor han vokste opp i et indremisjonsmiljø. Det var hovedsakelig gjennom Jorun at han ble kjent med Ungdom i Oppdrag og ble introdusert for Hjertefokus.

Hjertefokus-krav før giftemål

«Jorun hadde som krav før vi kunne gifte oss at vi tok et Hjertefokus-kurs sammen, og at jeg skulle være med på familieleirer!» forteller Hans Erik. «Jeg opplevde ikke det som et urimelig eller unaturlig ultimatum», skyter Jorun inn. «Det hadde betydd så mye for meg. Jeg tenker det er viktig å kunne ha en felles referanseramme i livet, og noen felles knagger å henge ting på».

Jorun på sin side ble tidlig kjent med UIO. Hun vokste opp med familieleirer. Allerede som fjortenåring bestemte hun seg for å ta en DTS. Dette skjedde i Skien i 2005/06. Etter to år i Etiopia, begynte hun på sykepleien i Oslo.

Trenger sannhet

«For meg var det ikke et kultursjokk å komme til Etiopia, men sjokket kom da jeg var tilbake igjen i Norge og begynte å studere. Jeg forstod at det er et stort behov for en klar røst av sannhet».

Etter første året på sykepleien, gikk hun på et Hjertefokus-kurs i Norge. Det ble viktig å snakke sant om livet, og det opplevdes godt å lære å ta ansvar for eget liv og ikke tenke at «ting bare er sånn».

Ble mer hel

To år senere møtte hun Hans Erik, og i 2011 tok de kurset sammen. Hans Erik hadde tidligere vært med på en teaser-kveld sammen med fetteren sin, men visste eller ikke hva han gikk til.

«For meg var kurset veldig viktig. Jeg fikk gå gjennom ting som hadde bygd seg opp gjennom hendelser i livet, og fikk komme til korset, bekjenne og omvende meg. Slik ble jeg mer hel. For meg var det et nytt element at Gud kunne tale til meg», forteller Hans Erik.

Rett etter at de tok kurset sammen, sa de ja til å være med i komitéen som arrangerer Hjertefokus Ung-kurs. «Allerede da følte vi at dette var noe vi kunne være involvert i resten av livet», sier de.

I 2013 ble de en del av styringsgruppa, som består av ulike representanter for Hjertefokus-arbeidet. Høsten 2015 ble de spurt om å bli hovedledere sammen med Marit Opøien.

Stor utfordring

«Dette var en stor utfordring og vi brukte en god stund i ‘bønneboksen’. Det føltes som å hoppe etter Wirkola å skulle ta over etter Marit og Eilif Haaland, som sammen med andre erfarne ledere, har stått i bresjen i mange år. Det var også noe befriende med å bli spurt om noe som er større enn seg selv. For da kjenner man at man virkelig trenger Gud», forteller Jorun.

Som ferske ledere kommer de ikke til å gjøre store endringer. «Vi står jo i et arbeid som viser tydelige resultater. Vår utfordring er å lære av de andre med mer erfaring. Men vi vil også rekruttere nye medarbeidere, blant annet undervisere, gruppeledere og en webansvarlig.

Litt nytt de siste årene er at det er mer behov for markedsføring.

«Før gikk alt med jungeltelegrafen, men nå er det så mange tilbud. Derfor trenger vi å jobbe mer med kommunikasjon og markedsføring».

Står ikke alene

Hans Erik og Jorun er opptatt av å presisere at de ikke står alene i arbeidet, og at de har mange gode folk rundt seg. Det var også en viktig grunn til at de sa ja til å bli ledere.

«Marit og Eilif fungerer, sammen med Bjørg og Øystein Hai, som mentorer og seniorrådgivere for oss. Det gir en ekstra trygghet. Marit Opøien, som vi leder sammen med, har også mye erfaring. I styringsgruppa har vi med oss Heidi og Hans Fredrik Hansen, som er gruppeledere, og fra sommeren av får vi med oss Hjertefokus-underviser Hogne Schie».

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg