Med hele familien på misjonstur

En ambisiøs, uperfekt og fullbooket familie trappet halvhjertet og slitne opp på Grimerud til treningsleir 1. juli. Dette var siste stopp før familie-misjonstur til Albania.

Innimellom avslutninger og jobbhelg vekslet vi på å få med oss møter og aktiviteter med de tre barna våre på treningsleiren. Prosjektene på jobben ble ikke ferdig i tide, og elektroingeniøren Thomas måtte pakke PC i sekken, til fru Øygards store fortvilelse. Det tok fire-fem dager før jobb og PC kunne legges vekk for godt, og vi kunne landet litt både i oss selv og i Albania. I dette lille landet fikk familien Øygard være en bitte liten del av Guds store plan for denne nasjonen.

Albania

Albania, landet der et kommunistisk velde regjerte i over 50 år, og et helt folk inntil nylig har blitt frarøvet alle muligheter til religiøs utfoldelse. Det har ført til en farløs generasjon uten kristne forbilder.

Teamets oppdrag var å arrangere en familieleir for albanske familier. De første to dagene gikk med til forberedelser; alt fra handling, pynting, praktisk arbeid til bønn og innvielse. Ned og Jorid Spiecker, som har vært misjonærer der i snart tre tiår, var våre kontaktpersoner, samt talere på leiren. Vi bodde på et nedlagt hotell, med gangavstand til havet og verdens beste isbar. Det ble daglige turer både til stranda og isbaren. Ekstra gøy var det at det kostet fire kroner kula.

Ikke gatemøter og evangelisering

Etter tre dager spør vår eldste sønn: «Mamma, skal vi egentlig fortelle noen om Jesus, eller skal vi bare være på stranda hver dag?» Det er herlig med barn, de får sagt det. Vi hadde kanskje ikke den mest typiske misjonsturen med gatemøter og evangelisering, men det passer meg helt fint. Disippelgjøring ligger dypt i hjertet mitt, og å få lov å være med å legge til rette for at mødre og fedre på min alder skal få undervisning i familieliv og kristen tro var stort.

Mye av det vi gjorde handlet om kjøkkentjeneste og praktisk tilrettelegging. Vi hadde også barneopplegg, deltok med underholdning, vitnesbyrd og mindre undervisningsbolker på familiemøtene. Noen av oss kjente på at vi gjerne kunne bidratt mer, mens andre hadde mer enn nok med å få familielivet til å gå rundt på en ny plass og med nye rammer.

Kristne familier

Spiecker gjentok igjen og igjen betydningen av å ha oss der. De var glade for at vi var der bare som forbilder på kristne familier, ved å leve livet side om side med de andre på leiren. Derfor gjorde det nesten vondt verre de dagene vi virkelig kjente på at vi ikke strakk til, hverken for hverandre eller barna. Vi bestemte oss likevel for å stole på at albanerne kunne lære av oss slitne og brokete småbarnsforeldre fra Norge.

Etter hvert som leiren tok form og vi ble gradvis bedre kjent med deltakerne, og vi valgte å ikke fokusere på egen tilkortkommenhet, så vi at det kunne være noe i det. Bare kristenarven vi bærer, og de mest selvsagte ting, opplevde vi kunne være mangelvare hos våre nye venner i Albania.

Generasjoner

Nøden og lengselen etter kristne forbilder var stor. En tannlege vi hadde i vår smågruppe, uttrykte dype hjertesukk etter forbilder og rollemodeller. «Jeg har ingen som kan lære meg hva det betyr å lede en familie i kristen tro og leve etter bibelske prinsipper, jeg må finne ut alt selv». Sulten etter Gud og ny visdom gjorde at jeg nesten ble flau over å ha minst fire generasjoner bak meg med kristne på begge sider av slekten.

Det var så meningsfullt å få være med på noe større enn oss selv. Det var så godt for oss å vise barna og lære dem verdien av å tjene andre. Det gjorde et sterkt inntrykk på oss å få dele liv med albanerne, og jeg tror vi lærte like mye av dem som de gjorde av oss.

Finn ut mer om Family Adventures på Familie Fokus sin nettside

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg