Reisebrev fra Filippinene: Å gjøre en forskjell for den ene

Else-Johanne Hjortland (23) tok DTS i 2015 og jobber nå som stab på Performing Arts-DTS i Perth, Australia. Tidligere i år ledet hun et DTS-team til Filippinene. Her er hennes reisebrev:

Å sjekke inn på flyplassen med 23 personer er litt av en utfordring. Du må ha øye på hver og en av de du har ansvar for. Det hjelper ikke å komme frem med 22 personer og regne den siste som svinn. Dette var andre gangen jeg skulle lede et team på outreach, men jeg var likevel nervøs. Det var mye å tenke på og mange avgjørelser som måtte tas. Det var jeg som til syvende og sist var ansvarlig for alle på teamet.

Løfte fra Gud

To flyturer og elleve timers reisetid ventet oss. På den første flyturen minnet Gud meg på et vers i Jesaja 55,12: «For med glede skal dere dra ut, i fred skal dere føres fram». Jeg tok det som et løfte for turen og skrev det ned i notatboken min. Jeg så meg rundt i flyet, og kjente på meg at dette kom til å bli en annerledes tur; god og utfordrende, men annerledes.

«Landsbyen» Pateros

De neste ni ukene skulle vi tilbringe i den minste delen av Metro Manila. Pateros er som en landsby, midt i en storby. Det er folk og motorsykler over alt, spesielt motorsykler med sidevogn. Gatene er små og trange, og det er ingen høye bygninger og ingen turister. I Pateros ser man rett inn i livene til folk. Verken det gode eller det som er mindre godt er gjemt bak turistattrak-sjoner. Her skulle vi jobbe med barn og ungdom, ha forestillinger, og mye mer.

200 tok imot Jesus

Sammen med lokale pastorer i området, inviterte vi til å se en film om Jesus. Før filmen hadde vi en opptreden og delte vitnesbyrd. En av de lokale pastorene gikk opp på scenen og begynte å snakke etter oss. Han snakket det lokale språket, Tagalog, noe som var uforståelig for oss. Raskt forsto vi at han delte evangeliet. Plutselig reiste nesten alle seg og han ba en bønn. Senere fant vi ut at alle som hadde reist seg, tok imot Jesus. Rundt 200 mennesker sa ja til Jesus den dagen.

Gud gjør det lille, stort

Vi så Gud gjøre en forskjell midt i byen vi var blitt så glad i, i livene til unger, ungdommer og voksne. Det beste var at pastorene og mennesker fra kirkene var de som utgjorde forskjellen, men

s vi fikk gå ved siden av dem. Vi så ungdommer fra kirkene vi jobbet med ta nye steg for å gjøre en forskjell for Jesus i hjembyen sin. Dette gjentok seg hele turen; Gud gjorde mye gjennom det lille vi gjorde, når vi gikk på det han hadde sagt. Gud brukte oss for å møte og bygge vennskap med mennesker – enten mennesker på gaten eller i kirkene.

Likevel kunne det føles som om vi ikke ut-gjorde en like stor forskjell hele tiden. Det var ikke 200 som sa ja til Jesus hver eneste dag i Pateros. Det virket ofte som om arbeidet gikk sakte og at vi ikke så store resultater. Vi spilte basketball med ungdommer, engasjerte oss i lokale aktiviteter og ble kjent med menneskene vi møtte.

Å se den ene

Noen ungdommer fra kirkene i området gikk ut sammen med oss for å snakke med mennesker i nabolaget om Jesus. En som var med oss fortale oss at han nylig hadde kommet tilbake til kirken og at han igjen hadde bestemt seg for å følge Gud. En uke før vi kom til Pateros hadde han bedt til Gud om å få gode kristne venner, og så dukket vi opp. For et bønnesvar for gutten! Han er nå med i lovsangsteamet i kirken, og ønsker å følge Jesus.

Det var da jeg skjønte det. Det er nemlig dette det handler om; å gjøre en forskjell i livet til den ene. Akkurat som at det er viktig for meg som leder at hele teamet kommer frem, selv om 22 personer bare nesten er 23, har vi fortsatt mistet én.

Som det står i Lukas 15,4: «Dersom en av dere eier hundre sauer og mister én av dem, lar han ikke da de nittini være igjen ute i ødemarken og leter etter den som er kommet bort, til han finner den?» Jesus gikk etter den ene. Det burde vi også! Det er fest i himmelen hver gang noen velger Gud, uansett om det er 200 personer eller én person.

Dette er noe jeg ønsker å ta med meg videre til neste gang jeg reiser. Hvis du spør Gud om å gi deg sitt perspektiv, kan det være at han kommer til å vise deg noe helt annet enn du hadde tenkt deg.

Finn ut mer om DTS i Norge

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg