YWAM United Albania

For 44 år siden ble to UIO-ere arrestert på en strand i Albania. Tidligere i år samlet medarbeidere fra hele UIO Europa seg til teltmøte på samme strand.

Helt siden starten av Ungdom i Oppdrag (UIO) har det vært viktig å komme sammen som en internasjonal familie. Det har gått ti år siden siste arbeidersamling i UIO Europa. Men i april skjedde det på en strand i byen Durres, helt vest i Albania med utsikt over Adriaterhavet. 750 UIO-ere fra hele Europa kom sammen i et telt fra Norge.

Verdens mest lukkede land

På 70-tallet var Albania verdens mest lukkete land, og landets kommunistiske ledere hadde proklamert landet som verdens første ateistiske stat. Mye har skjedd siden 1990/91, da landet åpnet seg opp og hundrevis av misjonærer strømmet inn i landet. I dag er det stor religionsfrihet i Albania, og det finnes mange kirker og flere UIO-sentre i landet.

«I morgen skal du dø!»

På denne stranda ble Reona Peterson Joly og Evey Muggleton Heckman arrestert i 1973. De hadde vært på evangeliseringsskole i regi av UIO i Sveits og følt at Gud kalte de til å reise inn i dette helt lukkete landet. I Albania var det dødsstraff for å dele evangeliet. De ble med på en kommunistisk turisttur inn i landet, og delte ut traktater og bibler i skjul. Dette ble oppdaget og de ble arrestert. «I morgen skal dere dø!», fikk de høre av politiet. Men gjennom Guds mirakuløse inngripen kom de seg ut av landet.

Gå der Gud kaller

Det var helt stille i det store teltet, da Evey og Reona delte sin historie på et av kveldsmøtene, 44 år senere. På en levende måte fortalte de historien om hva som skjedde. Om frykten de hadde kjent på da vaktene hadde kommet inn på rommet den ene kvelden. Og om gleden da de krysset grensen tilbake til Italia og en engel hadde hjulpet de unge kvinnene igjennom den siste grenseposten tilbake til den vestlige sivilisasjonen.

Gjennom sin historie vitnet de om Guds trofasthet, samtidig som de utfordret dagens generasjon av UIO-ere til å lytte til Gud og gå dit han kaller.

Vi som var på teltmøtet ble berørt av historien Evey og Reona fortalte, og alt det andre Gud gjorde blant oss disse dagene i Albania. Ikke minst var det spesielt å tenke på hvordan det som for over 40 år siden var et av verdens mest lukkede land, nå var et sted der vi som UIO-familie kunne samles og tilbe Gud.

YWAM Albania

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg