«Flaks» at jeg traff ei jente med misjonskall!

Jeg ble tidlig eksponert for misjon, både gjennom besteforeldrene mine som var misjonærer i Afrika og gjennom misjonsturer med ungdomsgruppa fra kirka. Men selv har jeg aldri opplevd å få misjonskall.

Jeg er en svært reiseglad person og har vært i 40 land. Etter videregående tok jeg DTS på Hawaii, og hadde praksistur til Panama. Syv år i Ungdom i Oppdrag har tatt meg på utallige misjonsturer både i Europa og Asia. Det er alltid meningsfylt å reise til andre land med en større hensikt enn å bare være turist; å få bety en forskjell for de som ikke har det så godt som vi har det i Norge, og å kunne få fortelle om Jesus. Likevel har jeg ikke tenkt at det å reise ut for lengre tid i misjon er noe for meg.

Trist statistikk

Da jeg ble sammen med kona mi, visste jeg at hun hadde et kall til å reise ut i misjon. Jeg visste at dette var veldig viktig for henne, og at hun gjerne ville gifte seg med noen hun kunne reise ut i misjon med. Men jeg måtte vel også ha et misjonskall for at dette skulle fungere? Det kunne vel ikke bare være henne som hadde «kallet»?

Nylig hørte jeg om en trist statistikk. Det er nemlig bare en veldig liten prosentandel av de som opplever misjonskall, som faktisk reiser ut. Det fikk meg til å tenke. Fordi jeg selv ikke har opplevd å få et spesielt kall til å reise ut i misjon, så har jeg jo heller ikke opplevd at Gud har sagt at jeg ikke skal det …

Utestengt

Jesus befaler oss i Matteus 28 å gå ut og gjøre alle folkeslag til disipler. Dette er ikke et valg for oss som tror, men noe Jesus ber alle kristne om å gjøre. Dette kan selvfølgelig gjøres på mange måter, og man kan uten tvil bety en forskjell for mennesker og gjøre disipler her i Norge. I tillegg kommer det også mange mennesker som ikke har hørt om Jesus til Norge som flyktninger. Men faktum er også, at her i Norge har de allerede mange muligheter til å høre om Jesus, mens det i mange land og steder er helt umulig for mennesker å høre om ham fordi det ikke finnes andre troende og de ikke har Bibelen på sitt eget språk.

«Flaks»

Det er fantastisk at kona mi har opplevd misjons-kall og er så opptatt av at det ikke bare skal bli med tanken, men å ta konkrete steg for å gjøre seg klar og utruste seg selv for dette. Og når det er så mange som ender opp med å ikke dra, selv om de har et kall, kan jo jeg dra i stedet! For meg er det ikke så viktig hvor jeg er, bare at jeg får bruke meg selv til å kunne bety en forskjell for mennesker. Og når jeg tenker på det faktum at det enda er ca. 7000 unådde folkegrupper med over 3 milliarder mennesker, så er det jo en stor ære å kunne få lov til å reise ut å forsøke å kunne bety noe for noen av disse menneskene. «Flaks» at jeg traff ei jente med misjonskall!

Reiser på speidertur

Det er litt skummelt å si at man planlegger å reise ut i misjon – kanskje spesielt fordi jeg selv ikke har opplevd det tydelige kallet. Det hadde vært lettere om Gud hadde talt et spesifikt land eller folk jeg skulle nå. Men jeg ønsker å ta steget ut av båten, og ned på vannet, slik som Peter måtte gjøre, og stole på at Jesus har en god plan. Kona mi har forøvrig heller ikke et kall til et spesifikt land. Men etter jul planlegger vi å reise i noen måneder rundt om i verden på en «speidertur», for å besøke ulike misjonærer og prosjekter, og smake litt på hvordan misjon kan se ut for oss som par. Det er det første skikkelige steget vi tar sammen. Jeg er overbevist om at Gud vil tale og gi oss retning sammen. Det endelige steget med å reise ut, ligger mest sannsynlig noen år frem i tid.

Min respons

Jesus sier i Matteus 9,37: «Høsten er moden, men arbeiderne få». Da er min respons: «Gud, jeg vil være din arbeider. Led meg dit du vil ha meg – uansett hvor hen i verden det måtte være».

Spørsmål til ettertanke

Kanskje vi litt for ofte venter på at Gud skal skrive på veggen? Kanskje blir jakten etter kallet en hindring for oss? Kanskje bør vi i større grad innse at vi allerede er kalt, og bare hoppe ut i det?

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg