Over 100.000 kroner på ti minutter

I slutten av oktober arrangerte Hedmarken Friskole sponsorløp til inntekt for Papua Ny-Guinea. Her er hva niende klasse skriver om innsatsen sin:

Spenningen steg mens klokka tikka nærmere og nærmere halv tolv. Vi stilte oss opp foran startstreken, de av oss som skulle løpe. Andre gjorde seg klare til å bidra på andre måter, med kakesalg, strikking, hekling og – hold deg fast – pannekakespising! Det er så merkelig å tenke på at antall runder du løper, antall masker du strikker eller hekler, eller antall pannekaker du klarer å fortære på kun ti minutter, kan være med å redde folks liv. Du får en helt annen type motivasjon, og klarer ofte å gi litt ekstra.

Spenning

Vi ved Friskolen hadde brukt de siste to ukene på å samle sponsorer, kjente og kjære som sa seg villige til å betale et beløp per runde vi løp eller bidro på annen måte. Vi var spente på å få se hvor mye penger vi ville samle inn, penger som i år skal gå til sykehusskipet M/V Liberty. Det er det fjerde skipet fra Ungdom i Oppdrag internasjonalt, som skal operere langs kystlinjen til Papua Ny-Guinea.

Penger som drivkraft

Der! Musikken begynte, og vi var i gang. Alle slags kostymer og løpeteknikker føyk forbi. Barna på småtrinnet ropte og skrek. Stemningen var god! For de av oss som løp, gikk de to første rundene lett. Halvveis igjennom tredje runde, derimot, virket det som at de fleste begynte å sakke ned på farten. Hjertet slo fortere og fortere. Vi var andpustne – og ikke var vi kommet halvveis gjennom de ti minuttene. Men tanken på pengene som ville komme inn hvis vi bare løp én runde til, og så én til, og så kanskje enda én, drev oss videre. Hos de som strikka eller hekla, ble fingrene mer og mer såre for hvert minutt som gikk. Men likevel holdt de et imponerende høyt tempo!

Ti pannekaker på ti minutter

Han som spiste pannekaker, rapporterte om følgende: «Jeg slukte den første pannekaka på 15 skunder, den andre tok 20. Den tredje var det verre med. Den smakte ikke godt lenger, den var bare våt og gummiaktig, og den gode pannekakesmaken var som forduftet. Den sjette tok et helt minutt, og den tiende aner jeg ikke. Men jeg greide det. Ti pannekaker på ti minutter. Det høres kanskje ikke så mye ut, men hvis du prøver det selv, så skjønner du fort hva jeg mener. Det var verdt det! 900 kroner fikk jeg!»

Alle er med

Sponsorløp begynner å bli tradisjon på Friskolen nå. Det er en flott, utadretta aktivitet å gjøre sammen. Hele skolen engasjeres, men på ulike måter. Ungdomsskoleelevene får i oppgave å skaffe sponsorer, og de velger selv om de vil løpe i det tradisjonelle løpet rundt skolegården, eller om de heller ønsker å bidra på andre, kreative måter. 7.klasse gjør en formidabel jobb med å holde styr på og telle runder ungdomsskoleelevene løper, mens 5. og 6. klasse hjelper til med kakesalg. Småtrinnet kjøper kaker, saft og er med og heier – sammen med resten av klassene.

Pengene fordoblet seg

I år samlet vi inn svimlende 101.208 kroner. Det er et høyt beløp i seg selv, men det skulle vise seg at det ikke stoppet med det. En giver i USA har ringt og oppgitt at vedkommende vil gi én krone per krone som blir samlet inn. Dermed er beløpet doblet, og over 200.000 kroner er samlet inn til sykehusskipet. Det er utrolig kult!

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg