Å leve i økonomisk avhengighet av Gud


Alt vi eier er gitt oss gjennom Guds nåde. Hver dag vi lever, hvert steg vi tar, hvert åndedrag, enten vi forstår det eller ei, er vi fullstendig avhengig av Gud i hver av disse situasjonene.

Slik er det også med økonomien vår. Uavhengig av om vi ønsker å gi Gud æren, er penger en gave fra ham. En måte å leve som kristen er gjennom å leve i denne realiteten. Jeg husker fra min DTS, bare to korte uker før vi skulle på outreach, manglet jeg fortsatt kr 10.000 til reisen. Og jeg var ikke den eneste. Det var i tillegg seks andre studenter som ikke hadde nok til å betale for turen. Til sammen manglet vi kr 50.000. Det er ganske mye penger for en gruppe som ikke får lønn. Stemningen var en smule spent og det var merkelig på mange måter.

Radikalt annerledes

Først og fremst var det merkelig fordi samtidig som vi alle hadde denne spenningen i oss, visste vi at Gud ville sørge for oss. Det var ingen grunn til å være redd og dette var vi alle klar over. I tillegg var det vi holdt på med, ut ifra verdens perspektiv, helt på trynet. Her sitter en gjeng med person uten penger og med forventning om at de bare skal dukke opp fra det store intet. Når jeg ser tilbake på situasjonen innser jeg hvor flott annerledes de er, de som lever med en total avhengighet av Gud, i forhold til de som ikke lever på denne måten. Her er noen av tingene som gjør oss annerledes:

Generøsitet

For det første kan vi som lever med en total avhengighet av Gud være generøse med ressursene våre. Vi vet at Gud vil sørge for oss og at han ønsker at vi skal dele med hverandre. Etter at vi fant ut hvor mye vi trengte sammenlagt, bestemte vi oss for å samle inn gaver til dette. Vi laget et samlefond for de som opplevde at de skulle gi men ikke hadde en spesifikk person å gi til. På denne tiden hadde jeg kr 3.000 og var klar over to ting: at jeg overhodet ikke ville motta nok penger hjemmefra til å dekke kostnadene for outreach, og at 3.000 kroner var det jeg ville ha til lommepenger for lang tid framover. Det andre var at jeg måtte gi de 3.000 kronene til samlefondet. Jeg er takknemlig for at Gud ga meg styrke til å gi bort pengene, og skulle ønske jeg kunne si at det var enkelt for meg, men jeg var skikkelig redd. Etterpå gikk jeg tilbake til soverommet og fant en tusenlapp på sengen min. Jeg ble først overrasket, og deretter nervøs fordi jeg visste at også disse pengene måtte jeg gi bort. Det var ikke noe lettere denne gangen. Eller den tredje gangen, da jeg kom tilbake til rommet senere på dagen og fant enda en tusenlapp på senga, men det var den siste. Nå var det bare å vente og se hvordan Gud ville sørge for meg og klassekameratene mine.

Ydmykhet

For det andre gjør avhengigheten av Gud oss ydmyke. Ikke fordi vi velger å være det, men fordi livsstilen vår krever det. Klassekameratene mine og jeg ventet noen dager uten å høre om donasjoner. Vi hadde ingen mulighet til å finne ut hvordan pengene ville komme inn, og vi hadde heller ingenting vi skulle ha sagt i saken. Det var ingen måter vi kunne forsørge for oss selv på. Vi hadde ingen jobb, og heller ingen ting vi kunne selge. Vi var fullstendig avhengig av at Gud ville gripe inn. Å utøve avhengighet av Gud skaper en ydmyk ånd som leder til enda en konsekvens av denne livsstilen, beundring.

Beundring

De av oss som lever i avhengighet til Gud kan oppleve en større beundring av ham. Vi fortsatte å vente på Herren i flere dager, og etter en tid fikk vi høre at gaver hadde begynt å komme inn. Jeg fant aldri ut hvor pengene kom fra. Samtidig visste vi alle hvor de kom fra. De kom fra Gud som virket i hjertene til mennesker og ledet dem til å gi. Til slutt fikk vi alle pengene vi trengte, og igjen kunne vi undre oss over hvordan Gud enda en gang hadde dekket alle behov. Denne historien er ikke blant de mest fantastiske historiene om hvordan Gud har forsørget oss, men det er min historie og jeg er full av takknemlighet til ham. Å stole fullt ut på Gud for økonomien er skummelt, vanskelig, og verdt det. Det forandrer oss og er en av mange måter Gud bruker for å føre oss til en større helhet i livet.

Hør også Lynn Green tanker om samme emne (engelsk):

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg