Familier preger Ungdom i Oppdrag


I UIO er det viktig at familier tjener Gud sammen i misjon, ikke bare far eller mor. Vi tror hvert enkelt familiemedlem kan bidra med sine unike gaver.

Bølge av ungdom

Ungdom i Oppdrags grunnlegger, Loren Cunningham, så en visjon av ungdom fra alle verdenshjørner, skylle innover alle verdens kontinenter som store bølger. Dette som et bilde på en ny verdensomspennende misjonsvekkelse. Visjonen ble virkelighet gjennom Youth with a mission (YWAM), som i dag er en av verdens største misjonsbevegelser. Som navnet tilsier har fokus alltid vært på ungdommen. På de unge menneskene, de som kan gå ut i verden med friske visjoner og stort pågangsmot, og som potensielt ikke lar seg stoppe av noen verdens ting.

Fokus på mer enn ungdommer

Det er grunn til å lure på hvordan en misjonsbevegelse med fokus på å mobilisere, trene og sende unge mennesker til alle folk på alle steder, også kan ha fokus på familien som en av sine kjerneverdier. En grunn kan være at Youth with a mission selv er blitt en voksen «ungdom» på over 50 år. Det skjer noe helt naturlig når ungdom vokser opp. De finner hverandre og stifter familier. Realiteten er at Youth with a mission i dag består av minst tre generasjoner. For å sørge for at familiene også kan finne sin plass i bevegelsen er det smart med en grunnleggende verdi som faktisk anerkjenner familiens plass. Det er krevende å sjonglere idealisme, store visjoner, potensielt trang økonomi med ekteskap og familieliv. «Barn ingen hindring» heter det gjerne, men at barn snur opp ned på livet og prioriteringene er også sant.

For en generasjon siden

Da jeg vokste opp, var mange så opptatt av at Jesus snart skulle komme igjen at flere av oss aldri trodde vi ville bli gift, og langt mindre se egne barn vokse opp. Med dette for øyet var det lite behov for å fokusere på familieliv eller ekteskap. Nå har jeg snart voksne barn selv, med godt håp om å få oppleve gleden over egne barnebarn. Det skaper noen perspektiver vel verdt å reflektere over. Misforstå meg rett. Jeg har ingen tanke om å legge inn årene eller gi fra meg stafettpinnen. Jeg tror egentlig ikke på stafett i denne sammenhengen. Jeg tror mer på fakkelløp. Da kan jeg spre ilden med min fakkel som brenner. Jeg gir flammen videre, fakkelen beholder jeg selv. Det lille lys jeg har, det skal få lyse klart.

Familien preger oss

I UIO sammenheng var Norge først ut med å starte familiearbeid. Her til lands ble den første familieleiren arrangert allerede i 1976, lenge før YWAM lanserte sin grunnleggende verdi nr. 15. De som engasjerte seg i bevegelsen var i stor grad de unge og fremadstormende, med et brennende hjerte for Jesus og nasjonene. Lederskapet så tidlig en utfordring i arbeidet med å forberede de unge for misjon. De erfarte at ungdommen hadde med seg mye påført strev fra sin oppvekst, som igjen krevde mye ressurser å rydde opp i. Familie er altså ikke noe som bare angår folk i et parforhold eller med barn. Erfaringene tilsa da som nå, at det er svært lite i livet som preger deg mer, på godt og vondt, enn den familien du vokser opp i. Her er vi alle i samme båt. Med dette kom tankene om å forberede neste generasjon misjonærer ved å hjelpe familiene med bibelske prinsipper for ekteskap og familieliv. Familiefokus var et faktum, og siden den gang har tusenvis av familier fått hjelp til akkurat dette gjennom UIO sitt familiearbeid.

«Sterke og sunne familieenheter hvor hvert enkelt familiemedlem tar del i misjonskallet» utvikles ikke av seg selv. Et godt sted å starte er der du er.

La barna ta del

Små retningsendringer skaper store forskjeller på sikt. Led barna dine til Jesus. La de ta del i ditt åndelige liv og i dine erfaringer med Gud. Barn glemmer. Du kan trygt gjenta historiene mange ganger. Sett dere mål for familien, og ta små steg i retning av det mål dere har satt. For å finne den enkeltes gaveutrustning i familien, må familien din være en av dine grunnleggende verdier. Da vil du hjelpe barna til å bli den Gud har skapt de til å være.

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg