Norgeshistoriens største bibelbestilling


Bibelen til Alle Østfold har bestilt 80.000 bibler fra Bibelselskapet. Dette er den største bibelbestillingen i Norges historie. I tillegg skal det kjøpes flere tusen bibler på andre språk.

I løpet av to uker i oktober og november skal 132 500 hjem avlegges et personlig besøk i Østfold, hvor alle skal få et tilbud om en gratis Bibel. Biblene som er bestilt, vil til sammen fylle 134 paller i fire store konteinere.

– Dette er den største bibelsigneringen som er gjort noen gang i Norge tror vi, i hvert fall hos Bibelselskapet, sier generalsekretær i Bibelsel­skapet, Ingeborg Mongstad-Kvammen.

Hun forteller at Bibelselskapet nok ikke ville vært involvert i prosjektet dersom det utelukkende handlet om å dele ut bibler.

– Formålet med aksjonen er jo at denne Bibelen skal være i bruk og ikke bare ende i bokhylla. Fordi intensjonen er at folk skal bli bedre kjent med Bibelen og la seg inspirere av den synes vi det er et fantastisk prosjekt å være med på, sier hun.

Landsomfattende

Prosjektleder for Bibelen til Alle i Ungdom i Oppdrag, Hans Kristian Sandtorp, sier at drømmen er å gjøre dette i hele landet. I 2014 arrangerte UIO samme kampanje i Finnmark, og siden 2017 har UIO jobbet med distribusjon i flere kommuner i Nord-Troms og på Senja. I 2019 står Hedmark for tur, hvor en egen forening nå er etablert.

– Vi må evaluere aksjonene i Østfold og Hedmark, før vi endelig bestemmer oss for veien videre. Men vi tror og håper flere fylker står for tur, sier han.

Mye planlegging

Sandtorp forteller at kostnadsrammen for hele prosjektet i Østfold er cirka seks millioner kroner. Dette er penger som samles inn lokalt i Østfold, og man er kommet nesten halvveis. Men for å kunne bestille så mange bibler, har Ungdom i Oppdrag gitt en økonomisk garanti for ordren.

Leder for Bibelen til Alle Østfold, Anders Hverven, sier at de har jobbet målrettet i to år med å planlegge aksjonen og samle inn penger.

– I de aller fleste kommunene har vi nå menigheter som er med, forteller Hverven. Tidlig i november skal 3-5000 mennesker dele ut bibler på dørene i Hauge-fylket Østfold.

– Vi har jobbet med å bygge opp en struktur av lokalt engasjement i kommunene og nærmer oss 150 registrerte aktive i komiteene og det øker trutt, sier Hverven.

Gjøre Bibelen til en snakkis

– Bibeldistribusjon er ikke målet med aksjonen, understreker Hans Kristian Sandtorp. Målet er at flere mennesker skal bli bibellesere og bruke bibelen aktivt, både personlig og i menigheter.

– Vi vil gjøre Bibelen til en snakkis i Østfold, sier han, og forteller at et stadig voksende antall menigheter engasjerer seg i prosjektet, både økonomisk og engasjement for utdeling og aktiviteter etterpå.

– I Fredrikstad er 19 menigheter engasjert, med alt fra katolikker, Den norske kirke til pinsekarismatikere. Det er spennende å se det tverrkirke­lige samarbeidet, sier Anders Hverven.

Han sier de ikke ville gjennomføre aksjonen dersom de ikke fikk til å gjøre den økumenisk.

– Vi ser at dette prosjektet fører menigheter sammen der det ikke har vært noe samarbeid på tvers før. De blir kjent med hverandre på en ny måte, sier Sandtorp.

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2021 Ungdom i Oppdrag

Youth With A Mission Norway

MM19 DTS ad.jpg