Nye ledere for «Unge par»


Judy og Agnar Mostad er nye ledere for unge Par-weekender i UIO Norge.

Agnar (38) og Judy (36) Mostad er nye ledere for «Unge Par», Ungdom i Oppdrags weekender for ektepar eller de som planlegger å gifte seg. De bor i Skien og har tre små barn.

Agnar og Judy var med som gruppeledere på «Unge par»-weekend for første gang i 2010, og deltok på kurset hvert år over lengre tid etter dette. Etter hvert ble de sertifiserte som kursholdere i ekteskapskurset «Å bli ett» og har fulgt opp flere par. Sist høst ble de sertifisert som kursholdere i John Gottmans samlivskurs, som er et forskningsbasert samlivskurs som Familiefokus, Ungdom i Oppdrags familiearbeid har vært med å introdusere i Norge.

Hva gjør at dere bruker tid og ressurser på «Unge par»?

Ekteskapet er virkelig verd å satse på. Et ekte­skap som er sunt og godt kan påvirke barn og barnebarn i generasjoner, og vi tror et kurs kan hjelpe mange til å få max ut av samlivet sitt samt vi håper det kan redusere antall samlivsbrudd. I vårt samfunn er vi opptatte av å bygge kompetanse; både i jobben og andre sammenhenger. For eksempel kreves det at man tar et trafikalt grunnkurs før man i det hele tatt kan starte kjøreopplæring eller øvelseskjøring med bil. Men når det kommer til det viktigste i livet; å starte et livslangt samliv og kanskje bli foreldre, forventer man at det bare skal funke av seg selv. Vi tror «Unge par»-weekend kan være et slikt «trafikalt grunnkurs» for ekteskapet.

Hvordan tror dere undervisningen på «Unge par» kan påvirke deltagerne?

Vi håper først og fremst at undervisningen kan gi dem Guds perspektiv på ekteskapet. Så tror jeg den gir praktiske verktøy som kan hjelpe mennesker med kommunikasjon, vite hvordan man håndterer konflikter og hvordan man kan skape et god samliv.

Hvilken glede har dere selv hatt av undervisningen?

Selv om vi har vært gift noen år og har hørt undervisningen mange ganger, opplever vi alltid at den er til inspirasjon. Vi drar alltid hjem litt mer forelsket enn da vi kom og med en takknemlighet for at vi har hverandre! Så er det ikke til å stikke under en stol at det er fantastisk med en barnefri helg, hvor vi kan være sammen, bare oss to.

Hva er det viktigste dere selv har lært?

Kjærligheten spør ikke hva jeg vil, men hva min partner trenger. Når vi begge setter den andre foran seg selv, legger man et fundament hvor det alltid er noe godt for begge i forholdet. Vi har også tro på å gjøre Gud til den tredje tråden i den tretvinnede tråden vi leser om i Forkynneren 4.

Hvordan opplever dere responsen fra par som har deltatt tidligere?

Evalueringene i etterkant av weekendene viser i all hovedsak at deltakerne er veldig fornøyde. Hermon høyfjellssenter som sted med fantastisk mat og naturskjønne omgivelser får alltid full score. Helgen er ingen «quick fix» om man har store vansker i parforholdet, men mange sier de får veldig gode verktøy som gir et godt fundament for veien videre.

Vi ser at mange deltakere har fått helgen i bryllupsgave gjennom et gavekort som er kjøpt ved å kontakte familiefokus på familie@ywam.no

Resente artikler
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon